Gulasz grzybowy z boczniakami

Gulasz grzybowy z boczniakami

Składniki:
– 1kg karkówki wieprzowej,
– smalec do smażenia
– dwie cebule
– 1kg boczniaka (my dajemy domowe)
– sól i pieprz do smaku
– natka pietruszki
– sok z cytryny
– 2 łyżki mąki ziemniaczanej
– pół szklanki białego wina

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posolić, następnie dodać pokrojone boczniaki. Smażyć 10-15min pod przykryciem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cytryną. Wlać wino z wymieszaną mąką.

Dusić ok. 5min, dodać natkę pietruszki pokrojoną i podawać na stół.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *