„Maggiczna” golonka wieprzowa

Golonka wieprzowa parzona wg. beiota

Bardzo prosty i smaczny przepis.

Surowce:

– golonki wieprzowe tylne

– papryka ostra,

– pieprz,

– czosnek,

– maggi,

– żelatyna,

– peklosól,

– osłonki barierowe

Mięso z golonek pokroić w kostkę ok 4x4cm i zapeklować na sucho 17g peklosoli na kg przez 48h. Następnie wymieszać kawałki mięsa dodając przyprawy do smaku i ok 1 łyżkę maggi na 1 kg mięsa oraz 2-3 łyżeczki żelatyny na kg. Wymieszać staranni i napełnić ścisło osłonki barierowe. Usuwając puste miejsca z powietrzem.

Parzyć w temp. 78 stopni prze ok. 4h. Studzić w pozycji pionowej, powieszone.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *