Pasta kurczakowo – jajeczna wg. Janka_K

Składniki :
· 2 udka wędzonego kurczaka
· 5 jajek ugotowanych na twardo
· 3 – 4 kiszone ogórki
· 2 łyżki majonezu lub sosu tatarskiego
· Sól, papryka i pieprz do smaku
Wykonanie :
Mięso z udek kurczaka obieramy z kości i kroimy drobno lub blend ujemy tak by zostały małe kawałki (nie robić papki). Jajko kroimy w drobniutką kostkę lub podobnie do kurczaka rozdrabniamy blenderem. Ogórki obieramy ze skórki i nasion a miąższ ucieramy na tarce na średnich oczkach bądź jak wyżej przy użyciu blendera.

Składniki wkładamy do miski mieszamy dodając majonez w ilości jak kto lubi ale powinien składniki związać ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Odstawiamy najlepiej na noc ale po godzinie można już spożywać na kanapkach lub grzankach lub jak kto woli łychą z michy

Podziękowania dla Janka za przesłanie przepisu