Ciasto jogurtowe Henia

Ciasto jogurtowe Henia

Spód.

Formę posmarować masłem i na dno można dać biszkopty lub samą galaretkę po ostudzeniu i rozdrobnieniu.

Baza (ptasie mleczko):
– 3 jogurty naturalne po 400 gram,
– 3 jajka,
– 1 szklanka cukru,
– 1 cukier waniliowy,
– 1 duża żelatyn

– 3 galaretki

– owoce

Żelatynę namoczyć i rozrobić z gorącą wodą – wystudzić. Utrzeć trzy jaja z cukrem waniliowym i szklanką cukru, dodać jogurt i na końcu wymieszać z żelatyną i rozdrobnioną galaretką i wylać na blaszkę z przygotowanym spodem. Wstawić do lodówki.

Gdy całość osiągnie taką konsystencję, że owoce sie nie zatopią to układamy i zalewamy trzecią galaretką schłodzoną w takim pół płynnym stanie. Dalej chłodzimy w lodówce.

Smacznego