Smalec z pomidorami

Smalec z pomidorami

Składniki:

– boczek wieprzowy,

– cebula,

– papryka słodka

– pieprz mielony,

– suszone pomidory,

– bazylia

Boczek pokroi w kostkę:

Następnie zemleć na sitku 6mm:

Cebulę pokroić w kostkę:

Boczek zmielony włożyć do garnka i wytapiac na małym ogniu. Po roztopieniu dodać przyprawy wg. smaku i cebulę oraz pomidory suszone.

Gotować jeszcze ok 10-15 min.

Nalać do słoików lub innych naczyń:

Odstawić do ostygnięcia. W trakcie stygnięcia odwracać co jakiś czas słoik dnem do góry w celu równomiernego rozłożenia składników w tłuszczu.

Po przepisy, porady zapraszam również do naszej grupy Wyroby Domowe

Książki z przepisami znajdziecie w księgarni wydawcy Świat Książki

Smacznego