Szaszłyki po rosyjsku

Składniki:

– 3kg mięsa wieprzowego – łopatka, karkówka, boczek

– kilka listków laurowych,

– 1/4 łyżeczki sody,

– 200g czarnego chleba rozmoczonego w wodzie,

– 1/4 szklanki rozpuszczonego masła,

– 5-6 dużych główek cebuli,

– łyżeczka curry,

– łyżeczka czarnego pieprzu,

– 1,5l litra wody,

Mięso pokroić. Cebulę pokroić w talarki. Przygotować wieczorem zalewę z przedstawionych składników. Wymieszać z kawałkami mięsa. Można do zalewy dodać np pieczarki. Zalew z mięsem odstawić do chłodnego miejsca i często mieszać.

Następnego dnia rano należy dodać do zalewy kilka łyżek octu.

Po południu można nadziewać na wykałaczki i piec w dowolny sposób.

Podawać z czym kto lubi.

Smacznego