Zupa z kociołka na ognisku

Kociołek do gotowania na ognisku to super sprzęt. Potrawy gotowane na ognisku są przednie.

Można w nim robić różności. To co zrobiliśmy to był mix różnych mięs.

  • karkówka,
  • boczek,
  • indyk
  • warzywa
  • przyprawy wg. uznania
  • dużo papryki słodkiej i ostrej

Potrawka była ostra i gorąca.

Na początku do zagotowania była przykryta pokrywką, a potem ok 1h gotowała się bez przykrycia.

Smak super. Dzieci i koledzy naszych dzieci pałaszowały i o dokładkę nawet poprosiły, a na kolację jeszcze po talerzyku zjadły.

Fajnie jest, że nawet gdy pozostawimy kociołek nad wygasłym ogniskiem to potrawa cały czas jest ciepła przez kilka godzin. i można do niego wracać, póki się nie skończy.

Po przepisy, porady zapraszam również do naszej grupy Wyroby Domowe

Książki z przepisami znajdziecie w księgarni wydawcy Świat Książki