Ziemniaczki “baby”

Składniki:

  • młode ziemniaki 2-3cm max
  • olej aromatyzowany
  • przyprawa (czosnek, pomidor, papryka)
  • wykałaczki do szaszłyków

Ziemniaczki muszą być młode i małe 2-3cm maksymalnie. Ja mam swoje z działki. Można powiedzieć ekologiczne , czyli normalne. Jak kiedyś!

Ziemniaki myjemy nie obieramy. Osuszamy i wkładamy do miski. Zalewamy olejem aromatyzowanym. Odstawiamy na 2-3 godzinki.

Ziemniaki nabijamy na wykałaczki i robimy coś jak szaszłyki. Posypujemy przyprawą.

Grill rozgrzewamy do około 200 stopni układamy baby szaszłyki z ziemniaków i grillujemy je do stanu miękkości co jakiś czas obracając je.

W czasie grillowania można ziemniaki posmarować ulubioną glazurą 🙂

Po przepisy, porady zapraszam również na grupę Wyroby Domowe

Smacznego