![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/12/adsad-577x1024.jpg)
Składniki:
- ziemniaki
- masło
- oliwa z oliwek
- sól kamienna
- rozmaryn
Ziemniaki wybieramy raczej małe, jeśli są to młode ziemniaki to można je przygotować w mundurkach, jeśli są większe to kroimy na pół,
Trzy średnie ziemniaki wkładamy do woreczka do pakowarki próżniowej lub woreczka z zapięciem strunowym.
Dodajemy płaską łyżeczkę soli, jedną łyżkę masła, jedną łyżeczkę oliwy z oliwek oraz wkładamy gałązkę rozmarynu. Zamykamy i gotujemy sous vide w temperaturze 88stopni 1 godzinę.
Ziemniaki po obróbce są gotowe do spożycia lub można je przechowywać w lodówce i przed podaniem np. obsmażyć.
![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/12/371264542_6746907398726462_8611329604103618542_n-1-577x1024.jpg)
Po przepisy, porady zapraszam również na naszą grupę Wyroby Domowe
Smacznego