Pulled beef sous vide
![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/11/400985716_720068889741765_6759569984906917448_n-577x1024.jpg)
Prosty przepis amerykańskiego szefa kuchni, który powtarza, iż najważniejsza jest dobra wołowina, nie zaś masa przypraw!
Składniki:
- karkówka wołowa 2-3kg
- sól
- pieprz czarny
Urządzenie do sous vide ustawiamy na 79 stopni i nagrzewamy wodę. W tym czasie karkówkę lekko solimy i pieprzymy. Teraz mocno rozgrzewamy patelnię i na suchej patelni zapiekamy, obsmażamy karkówkę do koloru ciemno brązowego.
![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/11/wol-1024x577.jpg)
Teraz pakujemy karkówkę próżniowo w woreczku i wkładamy do pojemnika z nagrzaną wodą. Gotujemy 24h.
Po tym czasie wyjmiemy i rozrywamy na włókna.
![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/11/370212120_281268941557481_2722370309964644029_n-577x1024.jpg)
Idealnie nadaje się do hamburgera, wrapa, czy tacos
![](https://wyrobydomowe.com.pl/wp-content/uploads/2023/11/393948006_877586243963336_1343608147296280485_n-1024x577.jpg)
Po przepisy, porady zapraszam również na naszą grupę Wyroby Domowe
Smacznego